Managementmodellen

Managementmodellen en frameworks vind je volop op Managementgoeroes.nl. Managementmodellen en frameworks helpen jou op een strategische manier een bedrijfskundig probleem aan te pakken.

Managementmodellen op managementgoeroes.nl

De volgende managementmodellen hebben we al voor je uitgewerkt:Management modellen

We blijven met regelmaat managementmodellen en frameworks blijven toevoegen.

Wat is een managementmodel?

Managementmodellen helpen managers op een gestructureerde manier een management probleem te analyseren. Een managementmodel wordt daarom ook vaak management framework genoemd. Een framework kan je helpen het probleem vanuit verschillende perspectieven te benaderen en kunnen ervoor zorgen dat er geen belangrijke invalshoeken worden vergeten. De managementmodellen die op deze site worden besproken zijn meestal ontwikkeld door wetenschappers of zeer ervaren managers. Dat betekent natuurlijk niet dat je alles direct voor waar moet aannemen. Per situatie, branche en type bedrijf kunnen modellen goed of minder goed van toepassing zijn.

Wat voor type managementmodellen zijn er?

Voor iedere discipline binnen de bedrijfskunde zijn managementmodellen beschikbaar. Binnen deze website bieden we managementmodellen voor de volgende disciplines:

 • Marketing modellen – Managementmodellen voor marketing helpen marketeers bij het bepalen van hun marketing strategie.
 • Economische modellen – Dit zijn managementmodellen om de economische situaties te kunnen analyseren.
 • HRM modellen – Dit zijn modellen op het gebied van personeelsmanagement en motivatie.
 • Product innovatie modellen – Modellen die helpen bij het ontwikkelen van goede nieuwe producten.
Met enige regelmaat zullen we managementmodellen aan de site blijven toevoegen. Ook hebben we een management blog waar we regelmatig onze hersenspinsels neerzetten.
Is er een managementmodel dat je graag zou willen gebruiken op je eigen website of in een rapport of presentatie, dan ben je vrij het te gebruiken. Een verwijzing naar managementgoeroes.nl wordt wel gewaardeerd.
Uiteraard werken we zo zorgvuldig mogelijk alle modellen uit. Kom je echter iets tegen dat niet klopt of graag zou willen aanvullen, laat dan je reactie achter.
We wensen je veel plezier op deze website.
Deel eenvoudig met je collega's:
Heeft dit artikel je geholpen? Geef een rating of deel het via social media! Vergeet het ook niet op te nemen in je bronvermelding.
Managementmodellen, 1.89 / 5 (28 votes)
1 Reactie op “Managementmodellen
 1. Bo Teerling schreef:

  Hallo,

  In 2012 zijn we in Malawi gestart met ons werk. We hebben een model ontwikkeld waarbij boeren wordt geleerd hoe ze met de in hun land aanwezige middelen op een duurzame manier hun mais kunnen verbouwen. De opbrengst is 7x hoger, het werk 50% minder, maar vooral ook is zijn de planten veel sterker zodat ze meer weerstand hebben. Met ons natuurlijk systeem is men veel minder of nauwelijks afhankeleijk van de regenval.

  Dit jaatr hebben we 1.100 boeren. Komend jaar willen we naar 2.200 boeren.

  Vraag; met welk management model kunnen we onze lokale mensen in Malawi het beste aansturen.
  Op dit moment is het een hiërarchisch verticale aansturen. Eigenlijk zouden we meer toe willen naar een meer horizontaal management systeem, maar toch ook een tikkeltje hiërarchie er in houden.

  http://www.helpmalawi.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*