Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Projectmanagement

Projectmanagement is een van de belangrijkste onderdelen binnen het bedrijfsleven. Vrijwel alle nieuwe ontwikkelingen binnen een bedrijf worden in projectvorm opgezet. In dit artikel leg ik uit wat projectmanagement inhoudt, welke methodes je hebt om projectmanagement uit te voeren en waar je aan moet denken om een succesvol project te leiden.

Vijf fases in projectmanagement

Om een project structuur te geven wordt het opgedeeld in fases. Het is erg belangrijk om alle vijf de fases te doorlopen. Dit voorkomt dat je in latere fases onverwachte dingen gebeuren. En één van de belangrijkste taken van een succesvolle projectmanager is om te voorkomen dat er (te) veel onverwachte dingen gebeuren die een project vertragen.

De vijf fases in projectmanagement zijn:

  • Project initiatiefase
  • Projectplanning
  • Projectuitvoering
  • Projectpresatiesfase
  • Afluitingsfase

Er zijn veel verschillende projectmanagement-methodes. De bekendste zijn:

  1. Scrum
  2. Prince2
  3. Watervalmethode
  4. Lean startup methode

Welke projectmanagement-methode moet je kiezen?

Als je bovenstaande artikelen leest zal je er achter komen dat je projecten op veel verschillende manieren kan leiden. Verschillende projecten vragen voor verschillende methoden. Ook de organisatie waar het project voor wordt uitgevoerd. is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste projectmanagement-methode.

Bekijk alle managmentmodellen:

Marketingmodellen

 

Salesmodellen

Begrippen