Zoek
Sluit dit zoekvak.

Scriptievoorblad

Waar moet een goed scriptievoorblad uit bestaan? Het ligt er uiteraard aan waar je jouw scriptie over schrijft, maar laten we ons hier bij managementgoeroes.nl even beperken tot de bedrijfskundige scripties. Meestal schrijf je dit voor een bedrijf. We raden je dan ook aan om de logo van het bedrijf netjes op het scriptievoorblad te zetten. Overdrijf nu niet qua formaat. Studenten hebben nogal eens de neiging om het logo in de volle breedte op het voorblad te zetten. Plaats het subtiel aan de rand van de pagina en gebruik bijvoorbeeld een foto van het gebouw om de sfeer van het bedrijf weer te geven.

Andere elementen die ik zeker op het scriptievoorblad zou neerzetten zijn:

  • De titel van je scriptie
  • Het soort scriptie (marktonderzoek, haalbaarheidsonderzoek, businessplan etc.)
  • De naam van de auteur (jij!)
  • De naam van het opleidingsinstituut
  • De datum
  • De naam van de bedrijfsbegeleider
  • De naam van de begeleider vanuit je opleiding
  • Je studentnummer (veel opleidingen vinden dit erg belangrijk!)

Mocht het logo niet genoeg zeggen, dan kun je nog overwegen om de bedrijfsnaam van de opdrachtgever op het voorblad te zetten.

Nog even over het logo. Hier nog enkele tips om het juiste logo te vinden. Zorg ervoor dat de achtergrond van het logo wit of transparant is, zodat je niet een lelijke rand om het logo krijgt. Er zijn verschillende manieren hoe je een logo van het bedrijf kunt vinden. Ga bijvoorbeeld naar Google afbeeldingen en zoek op “Bedrijfsnaam + logo”. Als je een afbeelding met transparante achtergrond zoekt, voeg dan PNG toe aan je zoekopdracht. Dit bestandsformaat wordt vaak gebruikt om logo’s met transparante achtergrond op te slaan.

Scriptievoorblad voorbeeld
Scriptievoorblad voorbeeld

Hopelijk helpt dit om een goed voorblad voor je scriptie te maken. Lees voor meer tips alles over scriptieopbouw op deze website.

Bekijk alle managmentmodellen:

Marketingmodellen

 

Salesmodellen

Begrippen