Seth Godin

Seth Godin

Seth Godin

Seth Godin (1960) is een zeer actief auteur, blogger en ondernemer. Sinds 1993 heeft Seth Godin ieder jaar minimaal een boek geschreven. In totaal zijn het er nu 17. Seth Godin is groot geworden met zijn internetbedrijf Yoyodyne, dat hij in 1995 startte.Ā YoyodyneĀ deed aan ‘permission marketing’. Ze gebruikten spelletjes om bedrijven te promoten. In 1998 verkocht Seth Godin Yoyodyne voor 30 miljoen dollar aan Yahoo.

De belangrijkste ideeƫn van Seth Godin

Seth Godin gelooft dat de tijd dat marketeers (doormiddel van TV) zomaar iedereen konden bereiken voorbij is. Consumenten krijgen steeds meer macht, daarom moeten marketeers meer respect hebben. Je mag consumenten niet ongevraagd lastigvallen of Ā misleiden. Marketeers moeten hun beloften nakomen. Televisiereclame noemt Seth Godin ‘interruptieĀ marketing’. Seth Godin gelooft in ‘permissie marketing’. Hierin kan de consument kan participeren, het is relevant en persoonlijk.

Marketeers moeten aandacht verdienen. Wat ze aanbieden moet zo goed zijn dat er vanzelf een ‘buzz’ ontstaat. Seth Godin noemt degene die het ideeĀ verspreidt ‘Sneezers’ (niezers) die de ideeĆ«n als een virus (viral) verspreiden. IdeeĆ«n die goed genoeg zijn om ‘viral’ te gaan noemt Seth Godin een ‘purple cow’.

Seth Godin schrijft veel over het internet. Hierdoor zijn de ideeĆ«n in zijn eerdere boeken misschien al wat verouderd, maar toen in 2001 bijvoorbeeldĀ Unleashing the Ideavirus uitkwam waren zijn ideeĆ«n zeer vernieuwend. Seth Godin voorzag toen bijvoorbeeld al de kracht van Social Media en Affiliate Marketing.

Seth Godin als ondernemer

In 2006 richtte Seth Godin Squidoo op. Op Squidoo kunnen bezoekers zelf eenvoudig een website maken. Succesvolle sites krijgen de helft van de opbrengsten en 5 procent van de winst gaat naar een goed doel. Squidoo staat in de top 500 van websites met het meeste verkeer ter wereld.

Deel eenvoudig met je collega's:
Heeft dit artikel je geholpen? Geef een rating of deel het via social media! Vergeet het ook niet op te nemen in je bronvermelding.
Seth Godin, 1 / 5 (3 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*