Ben Tiggelaar

Ben Tiggelaar

Ben Tiggelaar

Ben Tiggelaar (1969) is een Nederlandse management goeroe. Ben Tiggelaar geeft sinds 1999 boeken uit. De eerste twee boeken van Tiggelaar gingen over internet, waarna hij zich op een steeds breder vlak begaf. Inmiddels schrijft Ben Tiggelaar meer over motivatie en het bereiken van doelen dan over een specifieke branche.

Boeken van Ben Tiggelaar

Ben Tiggelaar geeft niet heel veel boeken uit, maar wat hij uitgeeft is enorm succesvol. Zijn Dromen, Durven, Doen verkocht meer 200.000 exemplaren. Een ongekend aantal voor een Nederlandse managementdenker.

In 2010 promoveerde Ben Tiggelaar aan de VU in Amsterdam, dat zal ook de reden zijn waarom hij tussen 2006 en 2010 geen boeken uitgaf. In 2011 kwam Ben Tiggelaar keihard terug met de bestseller Dit wordt jouw jaar.

In zijn populaire seminar MBA in een dag behandelt Ben Tiggelaar de belangrijkste managementdenkers. De seminars zijn enorm populair en in 2012 heeft Ben Tiggelaar dan ook alsnog een boek over dit bekende onderwerp van hem geschreven.

Ideeƫn van Ben Tiggelaar

Zelf zegt Ben Tiggelaar dat zijn doel is om “Mensen te helpen hun dromen om te zetten in actie”.Ā Volgens Tiggelaar is gedrag vaak de ontbrekende schakel tussen plannen en de uiteindelijke realisatie van deze plannen. Gedrag staat dan ook centraal in zijn boeken en seminars.

Voor zijn promotie deed Ben Tiggelaar onderzoek naar bewust en onbewust gedrag. Een van de belangrijkste conclusies van dit onderzoek was dat je personeel moetĀ ondersteunen bij zelfverandering. Een van de beste methoden om dit te doen is het versterken van het gedrag dat in het verleden succesvol is gebleken. De theorieĆ«n van Ben Tiggelaar zijn onder andere gebaseerd op onderzoek van Nobelprijs winnaarĀ Daniel Kahneman over bewust en onbewust gedrag.

Deel eenvoudig met je collega's:
Heeft dit artikel je geholpen? Geef een rating of deel het via social media! Vergeet het ook niet op te nemen in je bronvermelding.
Ben Tiggelaar, 2 / 5 (3 votes)
1 Reactie op “Ben Tiggelaar
  1. Joris Hunting schreef:

    Wat is uw mening over een hanteren van leiderschapsstijl?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*