Korting op Nederlandse studieboeken

Voor Nederlandse boeken geldt een vaste boekenprijs. Daardoor mag je als winkel geen korting geven op Nederlandstalige boeken. Korting op Nederlandse studieboeken is echter wel mogelijk, maar alleen als de winkel zich aan strenge regels houdt. Ook voor de student gelden regels waar je aan moet voldoen om de korting te krijgen.

Het tikt aardig aan om aan deze voorwaarden te voldoen, want studieboeken zijn duur. Gemiddeld kosten studieboeken en benodigdheden studenten volgens het NUBUD 58 euro per maand, wat neerkomt op een kleine 700 euro per jaar.

Tot 5% korting op Nederlandse & tot 30% op Engelse studieboeken bij bol.com >>


Er zijn een aantal regels waaraan je moet voldoen om korting op Nederlandse studieboeken te krijgen. In dit artikel leg ik uit hoe dit werkt. Voor Engelstalige boeken gelden andere regels, ook daar zal ik op ingaan.

Hoe krijg je korting op Nederlandse studieboeken?

Je moet minimaal twee verschillende Nederlandstalige studieboeken kopen die door je opleiding zijn aanbevolen. Ook moet je staan ingeschreven als HBO- of WO-student. Als je aan deze voorwaarden voldoet kan je 5 procent korting op Nederlandse studieboeken krijgen. Het is niet zo dat je de korting achteraf kan terugvragen of iets dergelijks, maar de winkel kan deze korting direct bij je aankoop verlenen. De winkel moet dit dus voor je regelen.

Winkels met korting op Nederlandse studieboeken

Bekijk hier winkels met korting op Nederlandse studieboeken:

Tot 5% korting op Nederlandse & tot 30% op Engelse studieboeken bij bol.com >>

Korting op Engelstalige studieboeken

Korting op Nederlandse studieboekenZoals ik hierboven al schreef geldt de vaste boekenprijs voor Nederlandse boeken. In principe mag je hier dus geen korting op geven, tenzij je aan strenge regels voldoet. Voor Engelstalige boeken geldt de vaste boekenprijs niet. Hier mag een boekhandel dus zoveel korting op geven als ze willen. Dat zie je dan ook terug. Bol.com geeft bijvoorbeeld tot 30 procent korting op sommige Engelstalige studieboeken.

Andere manieren om te besparen op studieboeken

Je kunt ook nog op andere manieren besparen op je studieboeken. Uiteraard kan je ze tweedehands kopen. Let dan wel goed op de druk, want het zou kunnen dat een studieboek na verloop van tijd verouderd.
Een andere veelgebruikte manier is het kopen via een studievereniging. Hierboven leg ik uit hoe je als individu korting kan krijgen op Nederlandse studieboeken. Een studievereniging kan door middel van collectieve inkoop extra korting krijgen op Nederlandse studieboeken. Deze korting is maar liefst 10 procent. Ook hier zijn strenge regels aan verbonden, zo moeten de boeken echt collectief worden ingekocht. Dat houdt dus in dat je ze van tevoren moet bestellen. Dus plan je je uitgaven goed in, dan is dit de manier hoe je de meeste korting op je nieuwe Nederlandse studieboeken kan krijgen.

Vaak moet je via de studievereniging in één keer het hele pakket voor een jaar aanschaffen. Een groot nadeel heb ik zelf altijd gevonden dat je dan alle boeken moet kopen. Zelf keek ik nog weleens welke boeken echt noodzakelijk waren om te kopen en welke niet. Een boek niet kopen is altijd goedkoper dan een boek kopen met 10 procent korting.

Deel eenvoudig met je collega's:
Heeft dit artikel je geholpen? Geef een rating of deel het via social media! Vergeet het ook niet op te nemen in je bronvermelding.